15 lutego 2014

Kolacja Walentynkowa


Wczorajszy wieczór spędziłam cudownie w towarzystwie mojego kochanego męża, który bardzo się postarał w tym roku. Wstając rano do pracy znalazłam poprzyklejane na lodówce karteczki z takim oto zapytaniem :

 Bardzo mnie zaskoczył i nie mogłam się już doczekać. Hotel Europa został otworzony u nas jesienią i zastanawialiśmy się jak tam jest. Teraz miałam okazję się przekonać.

   Kolacja rozpoczęła się o godzinie 20.00 lampką szampana. Stoliki były romantycznie przystrojone, w ogóle sala wyglądała bardzo ładnie.






Na początek dostaliśmy przystawkę z mango i mozzarelli





   
  Następnie była zupa " Miłosne uniesienie "- płomienny krem z dojrzałych w słońcu pomidorów, posypany płatkami migdałów.



  
Danie główne to  " Strzała Amora "- rolada cielęca podawana z muszlami nadziewanymi szpinakiem oraz karminowym sosem

                                                        oraz " Surówka Afrodyty"- z selera, orzechów włoskich, rodzynek, ananasa i mango


Zabawa taneczna prowadzona była przez DJ , a przez resztę wieczoru na stół wjeżdżały różne przystawki

Szparagi otulone szynką dojrzewającą

Plastry z piersi gęsi na konfiturze gruszkowej

 "Tropikalna sałatka Zakochanych"

Tatar z łososia z czerwonym kawiorem i kaparami

Deser " Słodka Pokusa"



 Jedzenie było przepyszne, jednak trudno to wszystko we dwoje było przejeść.
 Cudownie spędzony czas. <3 Dziękuję Kochanie !!!